Имало едно време… е достойно начало за тази история, за млад мъж, решил да направи изненада на своята любима, като й подари незабравим ден – предложение и сватба, която да е неочаквана изненада за нея. Но какво бе необходимо, за да се случи?…

Един ден ми се обади нежен женски глас, това беше прекрасната бъдеща кума Милена. Тя ми разказа за тази романтична идея. В този момент усетих силно вълнение, не бях чувала, не бях вярвала, че някой ще направи подобен жест за любимия си човек… Имах толкова въпроси, неизвестните бяха много, за момент ми беше трудно да осмисля всичко, дали беше реално, дали времето щеше да е достатъчно?!

Първоначално имах съмнение, че тайната може да се опази, сватбата е събитие, в което се налага двама души да съгласуват и взимат доста решения. Имахме нужда от съдействие на много хора, от всички, които бяха част от събитето, за да бъде опазена тайната…

Официалната версия беше, че Лори ще има подарена фотосесия на плажа.

И така започна се, в рамките на две седмици постоянни телефонни разговори, с Милена, с партньори, специалисти и служебни лица, писане на мейли, търсене на подходящи локации. Обмислих концепцията и дизайнът, след което трескаво подготвяхме материали и материи.

В същото време в София предстоеше най-трудното, трябваше да се избере рокля на булката, под претекст, че септември ще направят подписване. Благодарение на съдействието на Лили от Сватбен Център София и това начинание успя, работеха над възможностите си, за да направят корекциите по роклята само за три дни.

По време на организацията преодолявахме трудности и непредвидени ситуации, наложи се да проведа тайни разговори с гримьора, който трябваше да подготви Лори за „фотосесията“ – Виктория Радославова. Тя трябваше да я извика по-рано, за да ни стигне времето и да я гримира като булка, а не както тя очакваше. Разказах й цялата история и тя прие присърце идеята. Трябваше ни и още една вълшебница, която да се погрижи за прическата на Лори и я намерихме – това беше Цветомира.

Искаше ни се да изпълним една мечта на Лори за сватба на плажа, това беше първата изненада – изнесен ритуал на плажа. Макар и трудно, идеята се реализира…

Денят дойде, Ивайло и Лори пристигнаха за нейната „фотосесия“, но вместо това, той я отведе до романтично място и падна на колене, за да поиска ръката й. С вълнение тя прие и малко след това, нейната бъдеща кума я отведе в неизвестна посока. Там я очакваха нейните шаферки, роклята, обувките, всичко необходимо за една булка.

В същото време, приготовленията за изнесения ритуал бяха приключили и всички бяхме в очакване! И то се оправда, с широка усмивка, гордо, пристъпваше към мен бъдещия младоженец, нашият европейски шампион по джудо Ивайло Иванов, видимо доволен, че изненадата се осъществи в пълна сила. След него пристъпиха към мен, две лица, озарени от широки усмивки, прекрасните кумове – Милена и Стилиян. Зад тях видях приказно създание, красива, сияеща, сякаш не стъпваща по земята, моята прекрасна булка – Лорета. Стигна до мен и с усмивка ми прошепна няколко пъти през булото: „Благодаря! Много благодаря!“. Тези думи ме развълнуваха, бяха толкова искрени, изпълнени със смисъл… Осъзнах, че за прекрасни хора като тях всичко си заслужава, всяко усилие! И каква сватба беше… За чудо и приказ!

Незнам колко сватбени агенти могат да се похвалят с изживяването на такава емоция…

Милена, Стилиян, Ивайло, Лори,

Благодаря ви, че ми я дадохте! Благодаря ви, че се доверихте на мен Никол и на Studio Аrt Deco Weddings!

Специални благодарности на нашите партньори:
Lighthouse Golf & SPA Resort
Floris LTD
Party Rent Service
Снимки Stanimir/ Miro