Warning: Division by zero in /home/artdwl03/public_html/wp-content/themes/organic-luxury/functions.php on line 506
+

Сватбена агенция Art Deco Weddings ще се представи на сватбено изложение в Astor Garden хотел

Сватбена агенция Art Deco Weddings  ще представи пред посетителите на Сватбено изложение в новооткрития Hotel Astor Garden, с нестандартна и смела концепция, повлияна от световните тенденции в сватбения декор.

Може да посетите изложението и да се запознаете с Никол Новкова и част от екипа на Сватбена агенция Art Deco Weddings, по време на сватбеното изложение в два поредни дни – 23 и 24 ноември 2019.

Ще Ви очакваме в намиращия се близо до Варна Astor Garden Hotel, к.к. Св. Константин и Елена.

Повече информация за Изложението, може да намерите в събитието на фейсбук страницата на агенцията.

+

Топ тенденции за цветови композици на сватбените събития през 2020

Топ тенденции за цветови композици на сватбените събития през 2020

Тази година дизайнерите залагат на земни, цветове близки до природата и на по-ярки и контрасни цветове, така че да могат да покрият различните предпочитания на клиентите

Първото предложение е с пастелни тонове на шампанско, бледо розово и горчица, подходящо е за по-небрежна визия, декор в екстериор и дървесни елементи.

Второто ни предложение е за една смела комбинация на тил, прасковено и златно. Тя е подходяща за интериор или екстериор, където може да се акцентира на контастен цвят близък до тюркоазения цвят, в съчетание с по-бледи хроматични цветове.

Третото предложение за сватбени цветове е съчетание, включващо карамел, пепеляво – розово и лила. Това е доста адаптивна комбинация, би била подходяща за по-голяма част от интериора и екстериора на локациите около Варна и черноморието.

Няма как да не предложим и комбинация от синьо – сиви нюанси, в тази комбинация няма как да не усетите влиянието на морската палитра на нюанси. Много подходяща за събития на плаж, поляна, вила в близост до морето.

Източник: www.Italianbark.com

+

Как да срещнете правилният сватбен агент?

Изборът на сватбен агент трябва да бъде осъзнат и без компромиси. Не всеки сватбен агент е подходящ за всеки клиент и съответно – за всеки клиент си има точно определен тип сватбен агент.

Когато срещнете правилният сватбен агент, това би трябвало да се усеща. Ако той и Вие говорите „на един език“, разбирате се без много обяснения, ако отговаря точно и адекватно на Вашите въпроси и сте усетили неговата компетенция, остава само да потърсите препоръки. Намерите ли всичко това, значи сте намерили Вашият сватбен агент.

Какво трябва да очаквате от Сватбения си агент? Как ще Ви помогне той?

 1. Като Ви съдейства за правилния избор на локация;
 2. Необходимо и важно условие е, да Ви структурира поетапните стъпки от сватбеното планиране;
 3. Той трябва да Ви помогне с избора на специалисти;
 4. Когато се допитате до него, трябва да Ви съветва за решенията, които ще вземете;
 5. Основно задължение на сватбения aгент е да осъществява контрол върху наемането на фирми подизпълнители – оборудване, осветление, контрукции, кетъринг;
 6. Ще се погрижи за Вас и гостите Ви, нищо да не липсва;
 7. Сватбеният агент ще Ви даде насока и ще Ви помогне в изграждането на концепция и декор;
 8. Може да разчитате на него за съдействие относно логистиката и координацията на сватбеното Ви събитие.

С две думи, Вашият сватбен агент трябва да бъде Ваш основен съветник и близък приятел по времето на организацията на сватбеното Ви събитие!

+

Сватбена агенция Art Deco Weddings се представи с четири концепции за декор по време на Wedding Expo 2019

На 05.10. и 06.10.2019г. в Лайтхаус Голф & СПА Ризорт участниците в изложението посрещнаха бъдещите младоженци, за да се запознаят с различни услуги, които са част от сватбеното планиране. Сватбен агент Никол Новкова презентира тема за организацията на сватбеното планиране, формирането на сватбен бюджет и кои са най-важните компоненти от сватбеното събитие. Дизайнерът Зорница Георгиева Zornitsa Atelier се представи за втора година с уникални бутикови тоалети, които предизвикаха възхищение и приковаха вниманието на бъдещите булки.

Декорите на Art Deco Weddings са вдъхновени от най-актуалните модни течения за сезон 2020, включени са огледани повърхности, като бе представено екстравагантно решение на маса за младоженци с начупена, изцяло огледална повърхност. Към нея предложихме маса за гости с огледални и прозрачни елементи, допълнение от елегантна бяла аранжировка.

Третата концепция е в по-небрежен стил, съчетание на елегантност и естравагантност, флорална аранжировка на геометрична основа и неправилна форма на аранжировка, плексигласови менюта с геометрични линии и ханкели в същата концепция.

Концепцията на приказното дърво бе избрана като най-нежна, в по-класически стил с богато украсени столове, меню в кръгла форма и изрязани елементи. Брошки с перли и кристали допълваха цялостната визия.

На втория ден от изложението всеки желаещ можеше да си направи пробна прическа и грим и да дегустира, предложения кетъринг от локацията. В края на изложението организаторите подготвиха томбола с награди и зарадваха част от посетителите.

+

Как протичат сватбените събития през погледа на Хасан Бекир, „Мениджър Конгресен и Събитиен туризъм“

Хасан Бекир е ‘Мениджър Конгресен и Събитиен туризъм“ във Ваканционен Комплекс Ривиера, място с едни от най-забележителните морски локации, като една от най-предпочитаните с уникална гледа и интериор е Бутик Хотел Оазис.

В непринуден разговор за много интересни ситуации и истории около сватбените локации, той отговори и на въпросите на Сватбен агент Никол Новкова, за да се запознаете с обстоятелства, които са „зад кадър“ на една сватба.

Често управителите на локациите се сблъскват директно с проблемите при организацията на сватбеното събитие, имат контакт с бъдещите младоженци, с организатори и сватбени агенции, както и с гостите на всяко събитие. Те са свързващото звено между клиентите и специалистите, отговарящи за дадено събитие. Разговаряхме с Хасан Бекир за ситуации, които биха могли да се избегнат, ако предварително бъдещите младоженци са обмислили добре как ще преминат различните етапи на тяхното събитие и да вземат решение колко полезен би бил за тях сватбения организатор.


Хасан, в наши разговори си ми споделял доста ситуации, в които поради лоша преценка, сватбеното събитие не преминава по очаквания от младоженците начин. Какво пропускат младоженците, когато запазят локацията и започнат да организират сватбата си еднолично?
Х: Неоспорим факт е, че редица двойки все по-често вземат решението да организират изцяло самостоятелно своето сватбено тържество. Подценявайки тежестта на задачата и същевременно надценявайки своите възможности, те рискуват да се сблъскат с не една или две проблемни ситуации, които могат да окажат негативно влияние върху цялостната атмосфера на специалния им ден. Мнозина от тях вярват, че веднъж щом успешно са си гарантирали усугите на желаната локация, най-трудната част вече е отминала. В действителност обаче, предизвикателствата пред тях тепърва предстоят. Част от ключовите моменти, пренебрегвани с лека ръка, са изборът на подходяща концепция, отразяваща визията и личностните качества на самите младоженци, внимателната селекция на всеки един от компонентите, присъстващи в тържественото меню, което от своя страна би следвало да бъде съобразено с вкусовите предпочитания на всеки един от гостите, та дори и разположението на всяка една от масите по време на официалната вечеря. Именно защото съвкупността от всички изброени детайли играят основна роля при успешното реализиране на дългоочаквания ден, винаги предлагам услугите на доказали се професионалисти в тази област.


Как се отразяват на младоженците ангажиментите в сватбения им ден, от твоите наблюдения?
Х: За да бъда напълно откровен, бих желал да споделя, че съм наблюдавал не един или два психически срива, причинени от поетите организационни ангажименти в сватбения ден. Така например, веднъж се наложи предоставянето на допълнителни помощни столове, които да бъдат на разположение на младоженците по време на самия изнесен ритуал. Причината за това бе натрупана умора, рефлектирала върху физическото и емоционално състояние на бъдещето семейство. Липсата на положително настроение невъзможността да останат на крака за повече от 10 минути внесе допълнителен смут у всички присъстваши, а изражението на родителите излъчваше единствено и само притеснение.


Ще дадеш ли пример за казусни ситуации, които са възникнали по време на организацията на сватбеното събитие и е било трудно да бъдат разрешени от твоя или от страна на клиентите?
Х: Първата казусна ситуация, изникваща в съзнанието ми, е нестандартното желание на една млада двойка да организира своя изнесен ритуал под открито небе…в една от най – дъждовните седмици на месец юни. Въпреки многобройните опити от моя страна да предложа удачен алтернативен вариант, младоженците сляпо вярваха, че именно на техния специален ден слънцето ще озари небето. За нещастие, точно както прогнозираха всички синоптични центрове в страната, преваляванията започнаха още от сутринта. Не желая да изпадам в излишни подробности, но за мен и моя екип бе изключително трудно да координираме случващото се, тъй като срещахме непрестанна съпротива не само от бъдещето семейство, но и от техните родители.

Именно това бе първият път, в който организирах сватбено тържество без съдействието на изявен професионалист с дългогодишен опит в справянето с подобни ситуации.


Ако направиш сравнение на сватбено събитие със сватбен организатори и с младоженци координиращи сами сватбата си, какво би казал?
Х: Считам, че зад реализирането на всяко събитие стои едно успешно сътрудничество между няколко страни. Когато то е подплътено с необходимия професионализъм и опит, смело мога да заявя, че резултатите са повече от впечатляващи. Дори само със своето присъствие, сватбеният организатор вдъхва нужното спокойствие , като по този начин значително улеснява комуникацията между избраната локация и бъдещите семейства. Така например, при едно сватбено тържество, координирано изцяло от младоженците, изпитвах сериозни затруднения с уточняването на някои от допълнителните детайли, тъй като самите те не успяха да достигнат до съгласие по отношение на разполагаемия бюджет. Това от своя страна рефлектира негативно върху цялостния организационен процес, като в крайна сметка полученият резултат се разминаваше с първоначалните очаквания.


Имаш наблюдение и спрямо реакциите на гостите на всяко събитие, каква съпоставка може да направиш за отзивите от тях при организирана сватба от самите младоженци и с намесата на сватбен организатор?
Х: Реакциите на гостите са един от основните показатели, по които аз и моя екип определяме дали събитието е успешно реализирано. Докато традиционно те винаги са положителни, „уау“ ефектът е константа при онези тържества, осъществени с помощта на сватбен организатор. Фактът, че професионалисти в областта си сътрудничат и правят всичко възможно дори най-малкият детайл от вечерта да се приближава до съвършенство, предразполага посетителите към едно по-освободено поведение. С него идват и повече положителни емоции, които са силно заразни и не след дълго обхващат всеки присъстващ. На другия полюс, при самостоятелната организация на своето тържество, младоженците не съумяват да се абстрахират от ролята на координатор и изпитват сериозни притеснения през по-голямата част от вечерта. Естествено, това невербално се долавя и от техните гости, които остават с вторичното чувство, че дори при най-малката отправена молба рискуват да предизвикат допълнителен дискомфорт, превръщайки се по-скоро в тежест.


Какви съвети и насоки би дал на бъдещите младоженци, от гледна точка на опита ти като мениджър на локация?
Х: Тъй като координирането на мечтаната сватба може да се окаже доста трудоемко начинание, съветът ми към бъдещите младоженци е да се възползват от услугите на изявени професионалисти в областта. Помощ е нужна на всеки, дори да не си признава. Дали ще присъстват 50 или 500 гости няма особено значение за елементите, които съпътстват подготовката. За създаването на една перфектна организация е необходимо предварително проучване, планиране, правилно бюджетиране, менажиране, креативност… И всичко това трябва да бъде ръководено от някой – той е като диригент на оркестър, който да накара всичките отделни компоненти да работят хармонично заедно, за да се получи едно прекрасно събитие. Друга масова заблуда е схващането, че наемането на сватбен агент е лукс и би коствало цяло състояние. В действителност, той има ясната задача да защитава интересите на своите клиенти винаги и навсякъде, договаряйки най-добрите възможни условия, преференции и цени. Не на последно място, сватбеният агент знае тънкости от кухнята, които предварително е проучил, анализирал и споделя вече преработената и филтрирана информация. Предлагайки проверени и доказани професионалисти в различни области, сватбеният агент винаги знае кое е най-доброто решение за бъдещите семейства Само по себе си, това спестява значително време и средства при избора на подходяща локация, фотограф или ди джей например.

+

Разказ за сватбата, в близост до Варна, на която валеше дъжд „като из ведро“

Когато всички планове, идеи, концепции са изградени върху сватба на открито, в локация, близо до морето, на по-малко от 80 км. от Варна, факторът на времето е от основно значение. Винаги трябва да има вариант Б, въпреки позитивната нагласа и желанието нещата да се случват по план, прогнозата за времето е извън нашия контрол. Независимо от желанието ни, процентите за дъжд бяха на 40-50%, няколко пъти обсъждахме вариантите, дали да не започнем подреждането на събитието на закрито, но на всички не ни се искаше. Четири пъти обсъждахме с бъдещата булка този въпрос, но и тя и Сватбен агент Никол Новкова, отлагаха този момент във времето… В един момент заваля и то как „като из ведро“, нямаше друга възможност, за последен път се събрахме, за да се запознаят младоженицте с новото разпределение на събитието им. Очаквахме бъдещата булка, разочарована и без настроение, но тя дойде с широка усмивка и с думите „Всички казват, че щом вали ще сме много богати“… Ивелина не спря да се усмихва, Дъг имаше спокойствие и увереност, че щом е трябвало така да стане, не е случайно.

Сватбата имаше много силен емоционален зарад, всеки гост допринасяше с присъствието си, всичко се нареждаше по ново разпределение, но със спойствие и доверие, нещата се случваха естествено, по най-добрия начин. Те получиха красивата сватба, която очакваха, дори повече.

Като по поръчка за фотосесията на младоженците дъждът спря, Цвети Делийска запечата моментите на красиви облаци, плажна визия и истински чувства, взаимност и любов… накрая се появи и дъга, като че ли да ги възнагради за търпението и спокойствието.

Имаше и настроение, и желание за танци. Всички се забавляваха, имаше и специално внимание към гостите с фолклорна програма и анимация, в която те се включиха с голяма желание и ентусиазъм. Ивелина и Дъг показаха как се прави сватба, с положителна нагласа, усмивки и спокойствие, за да бъдат спомените такива, каквито трябва да бъдат – незабравими.

Всички бъдещи младоженци трябва да бъдат наясно, когато избират своята локация близо до морето, с гледка и на открито, че трябва да има резервен варианти и въпреки, че  плановете не са се осъществили напълно, не означава, че сватбата няма да бъде такава каквото са я очаквали. Понякога дори, очакванията се надминават, но това зависи основно от доверието към сватбения агент и спойствието на бъдещите младоженци.Цялата фотосесия на Цвети Делийска от събитието може да видите тук: http://www.deliysky.com/svatba-vila-kaliakra/ 

Видеография: Петър Делийски

Локация:  Villa Kaliakra

+

Сватбено изложение, влизо до Варна Extraordinary Wedding Expo 2018 Lighthouse Golf & SPA Resort

На 30.09.2018г. се проведе първото по рода си нестандартно сватбено изложение, в една от най-предпочитаните сватбени локация, близо до Варна Lighthouse Golf & SPA Resort. Като основен партньор на сибитието, участва Сватбена агенция Art Deco Weddings, в лицето на Никол Новкова. На изложението бяха представени водещи сватбени агенции, уттвърдени фотографи и с специалното участие на едина от най-доказаните фирми в сватбената кинематография – ProvideoZ. 

Програмата беше динамична, влючваше открита лекция за стъпките в Сватбеното планиране, изграждането на концепция за декор, специално участие всеха младоженци от сезон 2018г. сем. Великови, които разказаха от първо лице, за всичко случващо се, по време на подготовката за сватбеното събитие.Представиха се вариации на сватбен декор в залата на ресторат Prestige, в различни стилове и визии. Art Deco Weddings се представи с четири различни концепции, в романтична, екстравагантна и клисическа, но в по-разчупена прозрачна визия. Показахме навлизането на тендеция за използването на материи с различна текстура и бродерии.

По време на реалната демонстрация на прическа и грим, гостите наблюдава професионалните умения и креативността на един от водещите гримьори за град Варна Виктория Радославова и талантливия коафьор за Fringe Hair & Beaty Станилава Филева.


Един от най-вълнуващите моменти по време на изложението е провеждането на ревю на дизайнерът Zornitsa Atelier. Моделите впечатлиха гостите с раздвиженост, триизмерни елементи, елегантна визия, ефирност и различен поглед на класическите модели.


Един от най-забележителните моменти по време на сватбеното изложение беше демонстрацията на изнесен ритуал, в който специално участие взеха сем. Джурови. Водещата Теди Карапачова разчувства присъстващите и донесе незабравими емоции на всички гости и участници в изложението.


Събитието допринесе за по-добрата информираност и яснота при подготовката на едно сватбено събитие, не малка част от двойките бъдещи младоженци се възползваха от възможността да присъстват през целия ден на представените теми и демонстрации, дегустираха коктейни хапки и ястия, с чиито забележителен вкус се отличават предложенията на кулинарния екип в Lighthouse Golf & SPA Resort.

+

Модни тенденции на цветовете за сватбен сезон 2018, подбрани за Вас от Art Deco Weddings

Цветовата палитра, от която ще избират бъдещите булки през 2018 година ще бъде много разнообразна. Определено ще има за всеки по нещо, отличават се както нежни натурални, земни цветове, така и смели контрасти, присъствие на блясък в сребристо или злато. Каквато и да е модата на цветовете, много важен елемент е да се съобрази визията на локацията и какво би било подходящо като съзетание на обстановка, цветова гама и стил.Визия на цветове, които напомнят на приридата, естествени и нежни:

Източник снимки: Pinterest, Elegant Wedding Invites
 
Тоновете на синьото и сивото, винаги ще бъдат актуални за сватбите около Варна и  в близост до морето. А актуалното лилаво, така или иначе винаги е било много предпочитано от бъдещите булки. Сега обаче може да бъде съчетавано и с по-смели варианти на цветови комбинации.
Източник снимки: Pinterest, Elegant Wedding Invites
 
Съчетаването на мауви цветовете от топлата гама и един студен цвят за контраст, освен, че е част от модните тенденции, създава и усещане на хармонията на цветове, която съществува и в природата. 
Източник снимки: Pinterest, Elegant Wedding Invites
 
Ако представим и модата, според щадските тенденции, то задължителни трябва да има много блясък и контаст. Смели решения, в които основно действащо лице е и черния цвят:
За тези, които се вълнуват от модата на цветовете и нюансите, могат да разгледат тенденциите на PANTONE: 
 
 
+

Master Class за бъдещи булки 2018 Ви очаква!

Ако Ви предстои сватба и искате да научите най-важните неща за организацията и провеждането на това събитие…
Master Class за бъдещи булки 2018 Ви очаква!

09 декември 2017г., адрес: Сватбена агенция Studio Art Deco Weddings, Ангел Кънчев 5А,
Начало: 17.00ч., необходимо е да резервирате място на тел: +359 9898 616270 или artdeco@artdecosvatba.com

Програма на Master Class 2018

Лектор Сватбен агент: Никол Новкова, Сватбена агенция Art Deco Weddings

Формиране на сватбения бюджет: Избор на Локация Избор цена на куверт, непредвидени такси, допулнителни условия; Ритуали - ритуална зала или изнесен ритуал; Организация; Избор на специалисти:

Как да познаем добрият Сватбен агент : Добрият организатор – как да го разпознаете?, Какви знания и възможности трябва да има Професионалният Сватбен агент, Как и къде Ви е необходим Сватбения агент, Какво Ви спестява и как Ви помага, Ценови диапазон на хонорарите на Сватбения агент ;

Декорация – Защо е нужна, Приоритет ли е или не, Как да изберем стилът и компонентите, Колко и къде, Къде да наблегнем на украсата и къде не, Ценови диапазон:

Аранжировки цветя – В центъра на събитията, Значение за цялостната визия и празничното настроение, Част от едно цяло с декорацията, Разнообразие на вариации, цветове и стилове, Каква част от бюджета трябва да бъде отделена за цветя – Лектор: Ивайло Иванов;

Оборудване под наем;

Фотография – Избор на сватбен фотограф – как да подходим?, Различни стилове, места за фотосесии, точното правилно време за фотосесия, времетраене на фотосесиите – не за сметка на гостите, Предимаства на следсватбената фотосесия – Лектори: Михаела Димитрова и Станислав Сивев:

Видеозаснемане;

DJ и водещ, Лектор: водещият Димитър Горчев

Dimitar Gorchev link

Допълнително осветление – игра на цветовете.

Облекло, грим, прическа и аксесоари: Каква част от бюджета да бъде отделена за рокля, прическа и аксесоари, Ориентиран избор.

Облекло, грим, прическа и аксесоари: Каква част от бюджета да бъде отделена за рокля, прическа и аксесоари, Ориентиран избор.

Време за въпроси към специалистие!

В Master Class за бъдещи булки – всеки намира нещо ценно за своето събитие, а някой откриват цяло съкровище! Ето какво мислят булките, които посетиха Master Class през март 2017 г.:

+

Сватбеният ден през обектива и погледа на Lights – photography

Михаела и Станислав от Lights – photography са не само талантливи фотографи, но са едни от най-добрите специалисти във Варна. Те не възприемат фотографията като работа, а като призвание, в което влагат своята душа, въображение и креативност. Те са специалистите, които са съпричастни с всяка емоция на младоженице, още от самото начало на сватбения ден. Виждат всичко, не само през своите обекиви, но и като странични наблюдатели. Ето защо, Сватбен Агент Никол Новкова от Art Deco Weddings, отправи няколко наистина важни въпроса за сватбения ден към Lights – photography, които биха били полезни на всички бъдещи младоженци.

Михаела и Станислав, вие като  фотографи със сериозен опит, имате възможност да погледнете едно сватбено събитие отстрани и да го проследите от самото начало, с различните етапи, през които преминава. Освен, че го отразявате като емоция и детайли, вие имате виждане за много неща, които остават скрити от погледа на гостите. Виждате дори неща, които не са в полезрението на сватбения агент.

Когато се подготвяте за сватбено събитие, вие правите задължително лична среща с бъдещите младоженци, разговаряте с тях, за да ги опознаете. Как мислите подготвени ли са бъдещите младоженци за това, което предстои, подготвени ли са да посрещнат отговорностите, било то като организация и решения за своята сватба?

Lights-photography: Срещата ни с бъдещи младоженци е задължителна, но няма да навлизамe в подробности защо това е така… Отговорностите и организацията на сватбения ден са много и най-разнообразни и в повечето случаи те не са запознати с всичко. Но ние винаги помагаме с каквото можем, понеже сме хората, които са най-дълго време в деня с младоженците и виждаме много неща. Хубаво е при конкретни въпроси да се обръщат директно към специалистите и хората с опит за съвети, а след като ги получат наистина да се вслушат в тях.

Имали сте поглед над много събития, лесно или трудно се организира сватба, според вас?

Lights-photography: Организирането може да бъде изключително лесно, както и ужасно трудно… Всичко зависи от младоженците. Ако са решили изцяло сами да организират цялото си тържество ще им бъде много трудно, а резултатът ще бъде една безкрайна организация изпълнена с напрежение. Лесната организация е свързана с това да се свържат със Сватбена агенция или Агент и той да ги насочва, но за да стане това трябва, както се казва да говорят на един език.

Откъде да започнат бъдещите младоженците, когато вземат своето решение да направят сватба, бихте ли ги насочили? Ако приемем, че това събитие може да го представим като приоритети, подредени в пирамида, подобна на пирамидата на потребностите на Маслоу, през вашия поглед, как бихте я подредили?

Lights-photography: Едно събитие, освен че носи духа на младоженците и хората, които присъстват има и редица други фактори, които допринасят всичко да бъде в хармония.

 1. Ресторант с подходяща атмосфера – мястото допринася за настрoението в деня и е от огромно значение (Може да се говори много по въпроса…)
 2. Специалисти (Фотографи, Видеографи,Сватбена агенция, DJ и Водещ – не случайно пишем и Водещ защото това са различни хора, които не са взаимнозаменяеми!) – Това са хората, които трябва да са в резонанс с вашето виждане, чувства, емоции, настроения и т.н.
 3. Всичко останало, което бюджета позволява и младоженците решат да присъства в сватбения им ден.

Темата е много обширна и може да се дискутира в детайли…

Имали ли сте сватби на които хората много се веселят и такива, на които хората не стават от масите? Каква, според вас е тайната на една весела, щастлива и незабравима сватба?

Lights-photography: Да, присъствали сме и на двата вида сватби. Факторите, които влияят на това дали събитието ще е супер забавно или не, са много и комплексни…, но един от основните е гостите да не са изморени (от чакане, от търсене на локации за паркиране, закъснения, и др.) За да не се случва това трябва много добро планиране на деня и съгласуване на всичко.

Важен е подбора на DJ и Водещ, и правилна програма в ресторанта. (Хубаво е водещият за вашата сватба да е човек с опит, именно в тези събития).

Цялостната атмосфера и това какво се е случвало в частта от деня преди ресторанта, са от решаващо значение.

Къде може да се объркат или загубят бъдещите младоженци, докато са вглъбени в самата сватба като организация и забравят, че тя всъщност трябва да е позитивна емоция?

Lights-photography: Често спазването на всички традиции е предпоставка за едно много натоварено тържество с множество неща, които трябва да се случат за кратко време. Това води до едно много ранно ставане и започване на приготовления ,освен на младоженците, а и на най-близките им, следва взимане на кумове, крадене на булка, граждански ритуал, църковен ритуал, снимки с гостите, фотосесия за младоженците, тържество в ресторанта и съпътстващата програма там. Всичко това се отразява на празнеството, което продължава вечерта. От скоро забелязваме нова тенденция, която започва да набира все повече сили при младоженците (американски стил), където те двамата решават да си направят първата среща пред олтара (арката на изнесения ритуал)- водена от своя баща, булката тръпне да види своя бъдещ младоженец, където нейният любим татко ще я предаде в ръцете му. Това е една много силна емоция, защото те чакат да зърнат очите си – очите, пълни с искри и блясък. Или също сме присъствали на First Look (първи поглед), където младоженците избират в близост красиво място и се срещат само те двамата. Емоцията и усещането са много силни и големи.

Сватбеният ден трябва да бъде едно романтично изживяване, а не суматоха, бързане и препирни. Да се обмисли много добре какво да присъства в деня, кое е важно за вас, за да бъде всичко спокойно, гладко, лежерно и приятно.

Младоженците трябва да разберат едно – Сватбата е ТЕХНИЯТ ден единствен и неповторим. Трябва да бъде направен така, както са мечтали. Когато избират специалистите си, да им се доверят напълно и в крайна сметка да се забавляват.

Какво бихте казали на бъдещите младоженци, които мислят, че сватбените агенти не вършат нищо или поне нищо повече, от това, което биха могли и сами да си направят?

Lights-photography: Сватбеният агент е важна част от деня и функцията му неможе да бъде заменена. Цялата комуникация между младоженци, локации, други специалисти и т.н. се поема от сватбения агент. Гладкостта на събитието пряко зависи от това дали има или няма такъв. Младоженците често си мислят, че не им е нобходим, че това могат да го свършат и сами…Ще дам един пример: По време на фотосесията част от гостите започват да пристигат на локацията, където ще бъде сватбеното тържество и започват да се настаняват в хотелската част. Младоженците най-учтиво са направили резервации, но гостите започват да им звънят и да питат кой, къде, как, на кое име, в коя стая, в колко часа и т.н. Което затруднява много нашата работа, защото ние на фотосесията искаме едни ведри, усмихнати хора, които се наслаждават на мига и един на друг. Това е кореспонденция, която може да бъде водена от Сватбения Агент на място и въобще да не се стига да излишно напрежение.

Един често задаван въпрос, вероятно към вас: Колко важен е професионалния грим за булките? Какво е значението му за визията на снимките?

Lights-photography: Гримът е важна част от цялостната визия на булката и той трябва да бъде направен от професионалист! Доверете се на хора с богат опит, именно в сватбения бранш. Това са хора, които наистина знаят как и по какъв начин да направят грима, за да издържи по време на цялото събитие, при всякакви условия и също не на последно място, на вашите емоции в сватбеният ви ден и отново да изглежда перфектно на снимките.

В практиката си наблюдавам, че около седмица преди сватбата, бъдещите булки често изпитват силно напрежение, понякога това води и до неправилна преценка, лоши решения. Какъв съвет бихте дали на бъдещите булки, как да бъдат ведри, усмихнати булки, радост за окото на фотографа?

Lights-photography: Булките се притесняват за много неща, неизбежно е понеже е техният Голям ден и искат всичко да бъде перфектно… Нашият съвет е 95% от нещата да са им готови поне 2-3 седмици преди събитието. Да се доверят изцяло на специалистите, които са избрали и имат пряко участие в тържеството им. Да не се притесняват, ако някой нюанс на цвете, дантела, покривка или панделка не е точният. Няколко дена преди датата на тържеството им да се отдадат на пълен релакс с бъдещата им половинка и да не се притесняват за нищо! Защото детайлите допринасят за атмосферата, но сватбата я правите именно ВИЕ самите с вашето настроение и емоции.

Какви напътствия или препоръки бихте дали на бъдещите младоженци?

Да се оставят на емоцията да бъде водеща и да изживеят деня си!

Всичко, което сме написали по горе важи само и единствено ако специалистите са хора, които горят в работата си и дават всичко от себе си!

Темите, които засегнахме са много обширни и всеобхватни. За всички бъдещи младоженци, които биха желали да бъдат добре подготвени и подробно информирани за подготовката и организацията на сватбения ден, на 09.12.2017 г. ще се състои отново Master Class за бъдещи булки, от 17.00ч. на адреса на Studio Art Deco Weddings, ул. Ангел Кънчев 5А.

Местата са ограничени, изисква се записване на: artdeco@artdecosvatba.com или на номер: +359 898 616 270.

Темите ще бъдат представени от Никол Новкова, професионален сватбен агент. Гост лектори ще бъдат: Михаела и Станислав от Lights – photography и Ивайло Иванов, Floris! Очакваме ви!

Повече за Lights – photography, може да видите на: http://lights-photography.com