Warning: Division by zero in /home/artdwl03/public_html/wp-content/themes/organic-luxury/functions.php on line 506
+

Разказ за сватбата, в близост до Варна, на която валеше дъжд „като из ведро“

Когато всички планове, идеи, концепции са изградени върху сватба на открито, в локация, близо до морето, на по-малко от 80 км. от Варна, факторът на времето е от основно значение. Винаги трябва да има вариант Б, въпреки позитивната нагласа и желанието нещата да се случват по план, прогнозата за времето е извън нашия контрол. Независимо от желанието ни, процентите за дъжд бяха на 40-50%, няколко пъти обсъждахме вариантите, дали да не започнем подреждането на събитието на закрито, но на всички не ни се искаше. Четири пъти обсъждахме с бъдещата булка този въпрос, но и тя и Сватбен агент Никол Новкова, отлагаха този момент във времето… В един момент заваля и то как „като из ведро“, нямаше друга възможност, за последен път се събрахме, за да се запознаят младоженицте с новото разпределение на събитието им. Очаквахме бъдещата булка, разочарована и без настроение, но тя дойде с широка усмивка и с думите „Всички казват, че щом вали ще сме много богати“… Ивелина не спря да се усмихва, Дъг имаше спокойствие и увереност, че щом е трябвало така да стане, не е случайно.

Сватбата имаше много силен емоционален зарад, всеки гост допринасяше с присъствието си, всичко се нареждаше по ново разпределение, но със спойствие и доверие, нещата се случваха естествено, по най-добрия начин. Те получиха красивата сватба, която очакваха, дори повече.

Като по поръчка за фотосесията на младоженците дъждът спря, Цвети Делийска запечата моментите на красиви облаци, плажна визия и истински чувства, взаимност и любов… накрая се появи и дъга, като че ли да ги възнагради за търпението и спокойствието.

Имаше и настроение, и желание за танци. Всички се забавляваха, имаше и специално внимание към гостите с фолклорна програма и анимация, в която те се включиха с голяма желание и ентусиазъм. Ивелина и Дъг показаха как се прави сватба, с положителна нагласа, усмивки и спокойствие, за да бъдат спомените такива, каквито трябва да бъдат – незабравими.

Всички бъдещи младоженци трябва да бъдат наясно, когато избират своята локация близо до морето, с гледка и на открито, че трябва да има резервен варианти и въпреки, че  плановете не са се осъществили напълно, не означава, че сватбата няма да бъде такава каквото са я очаквали. Понякога дори, очакванията се надминават, но това зависи основно от доверието към сватбения агент и спойствието на бъдещите младоженци.Цялата фотосесия на Цвети Делийска от събитието може да видите тук: http://www.deliysky.com/svatba-vila-kaliakra/ 

Видеография: Петър Делийски

Локация:  Villa Kaliakra

+

Сватбено изложение, влизо до Варна Extraordinary Wedding Expo 2018 Lighthouse Golf & SPA Resort

На 30.09.2018г. се проведе първото по рода си нестандартно сватбено изложение, в една от най-предпочитаните сватбени локация, близо до Варна Lighthouse Golf & SPA Resort. Като основен партньор на сибитието, участва Сватбена агенция Art Deco Weddings, в лицето на Никол Новкова. На изложението бяха представени водещи сватбени агенции, уттвърдени фотографи и с специалното участие на едина от най-доказаните фирми в сватбената кинематография – ProvideoZ. 

Програмата беше динамична, влючваше открита лекция за стъпките в Сватбеното планиране, изграждането на концепция за декор, специално участие всеха младоженци от сезон 2018г. сем. Великови, които разказаха от първо лице, за всичко случващо се, по време на подготовката за сватбеното събитие.Представиха се вариации на сватбен декор в залата на ресторат Prestige, в различни стилове и визии. Art Deco Weddings се представи с четири различни концепции, в романтична, екстравагантна и клисическа, но в по-разчупена прозрачна визия. Показахме навлизането на тендеция за използването на материи с различна текстура и бродерии.

По време на реалната демонстрация на прическа и грим, гостите наблюдава професионалните умения и креативността на един от водещите гримьори за град Варна Виктория Радославова и талантливия коафьор за Fringe Hair & Beaty Станилава Филева.


Един от най-вълнуващите моменти по време на изложението е провеждането на ревю на дизайнерът Zornitsa Atelier. Моделите впечатлиха гостите с раздвиженост, триизмерни елементи, елегантна визия, ефирност и различен поглед на класическите модели.


Един от най-забележителните моменти по време на сватбеното изложение беше демонстрацията на изнесен ритуал, в който специално участие взеха сем. Джурови. Водещата Теди Карапачова разчувства присъстващите и донесе незабравими емоции на всички гости и участници в изложението.


Събитието допринесе за по-добрата информираност и яснота при подготовката на едно сватбено събитие, не малка част от двойките бъдещи младоженци се възползваха от възможността да присъстват през целия ден на представените теми и демонстрации, дегустираха коктейни хапки и ястия, с чиито забележителен вкус се отличават предложенията на кулинарния екип в Lighthouse Golf & SPA Resort.

+

Модни тенденции на цветовете за сватбен сезон 2018, подбрани за Вас от Art Deco Weddings

Цветовата палитра, от която ще избират бъдещите булки през 2018 година ще бъде много разнообразна. Определено ще има за всеки по нещо, отличават се както нежни натурални, земни цветове, така и смели контрасти, присъствие на блясък в сребристо или злато. Каквато и да е модата на цветовете, много важен елемент е да се съобрази визията на локацията и какво би било подходящо като съзетание на обстановка, цветова гама и стил.Визия на цветове, които напомнят на приридата, естествени и нежни:

Източник снимки: Pinterest, Elegant Wedding Invites
 
Тоновете на синьото и сивото, винаги ще бъдат актуални за сватбите около Варна и  в близост до морето. А актуалното лилаво, така или иначе винаги е било много предпочитано от бъдещите булки. Сега обаче може да бъде съчетавано и с по-смели варианти на цветови комбинации.
Източник снимки: Pinterest, Elegant Wedding Invites
 
Съчетаването на мауви цветовете от топлата гама и един студен цвят за контраст, освен, че е част от модните тенденции, създава и усещане на хармонията на цветове, която съществува и в природата. 
Източник снимки: Pinterest, Elegant Wedding Invites
 
Ако представим и модата, според щадските тенденции, то задължителни трябва да има много блясък и контаст. Смели решения, в които основно действащо лице е и черния цвят:
За тези, които се вълнуват от модата на цветовете и нюансите, могат да разгледат тенденциите на PANTONE: 
 
 
+

Master Class за бъдещи булки 2018 Ви очаква!

Ако Ви предстои сватба и искате да научите най-важните неща за организацията и провеждането на това събитие…
Master Class за бъдещи булки 2018 Ви очаква!

09 декември 2017г., адрес: Сватбена агенция Studio Art Deco Weddings, Ангел Кънчев 5А,
Начало: 17.00ч., необходимо е да резервирате място на тел: +359 9898 616270 или artdeco@artdecosvatba.com

Програма на Master Class 2018

Лектор Сватбен агент: Никол Новкова, Сватбена агенция Art Deco Weddings

Формиране на сватбения бюджет: Избор на Локация Избор цена на куверт, непредвидени такси, допулнителни условия; Ритуали - ритуална зала или изнесен ритуал; Организация; Избор на специалисти:

Как да познаем добрият Сватбен агент : Добрият организатор – как да го разпознаете?, Какви знания и възможности трябва да има Професионалният Сватбен агент, Как и къде Ви е необходим Сватбения агент, Какво Ви спестява и как Ви помага, Ценови диапазон на хонорарите на Сватбения агент ;

Декорация – Защо е нужна, Приоритет ли е или не, Как да изберем стилът и компонентите, Колко и къде, Къде да наблегнем на украсата и къде не, Ценови диапазон:

Аранжировки цветя – В центъра на събитията, Значение за цялостната визия и празничното настроение, Част от едно цяло с декорацията, Разнообразие на вариации, цветове и стилове, Каква част от бюджета трябва да бъде отделена за цветя – Лектор: Ивайло Иванов;

Оборудване под наем;

Фотография – Избор на сватбен фотограф – как да подходим?, Различни стилове, места за фотосесии, точното правилно време за фотосесия, времетраене на фотосесиите – не за сметка на гостите, Предимаства на следсватбената фотосесия – Лектори: Михаела Димитрова и Станислав Сивев:

Видеозаснемане;

DJ и водещ, Лектор: водещият Димитър Горчев

Dimitar Gorchev link

Допълнително осветление – игра на цветовете.

Облекло, грим, прическа и аксесоари: Каква част от бюджета да бъде отделена за рокля, прическа и аксесоари, Ориентиран избор.

Облекло, грим, прическа и аксесоари: Каква част от бюджета да бъде отделена за рокля, прическа и аксесоари, Ориентиран избор.

Време за въпроси към специалистие!

В Master Class за бъдещи булки – всеки намира нещо ценно за своето събитие, а някой откриват цяло съкровище! Ето какво мислят булките, които посетиха Master Class през март 2017 г.:

+

Сватбеният ден през обектива и погледа на Lights – photography

Михаела и Станислав от Lights – photography са не само талантливи фотографи, но са едни от най-добрите специалисти във Варна. Те не възприемат фотографията като работа, а като призвание, в което влагат своята душа, въображение и креативност. Те са специалистите, които са съпричастни с всяка емоция на младоженице, още от самото начало на сватбения ден. Виждат всичко, не само през своите обекиви, но и като странични наблюдатели. Ето защо, Сватбен Агент Никол Новкова от Art Deco Weddings, отправи няколко наистина важни въпроса за сватбения ден към Lights – photography, които биха били полезни на всички бъдещи младоженци.

Михаела и Станислав, вие като  фотографи със сериозен опит, имате възможност да погледнете едно сватбено събитие отстрани и да го проследите от самото начало, с различните етапи, през които преминава. Освен, че го отразявате като емоция и детайли, вие имате виждане за много неща, които остават скрити от погледа на гостите. Виждате дори неща, които не са в полезрението на сватбения агент.

Когато се подготвяте за сватбено събитие, вие правите задължително лична среща с бъдещите младоженци, разговаряте с тях, за да ги опознаете. Как мислите подготвени ли са бъдещите младоженци за това, което предстои, подготвени ли са да посрещнат отговорностите, било то като организация и решения за своята сватба?

Lights-photography: Срещата ни с бъдещи младоженци е задължителна, но няма да навлизамe в подробности защо това е така… Отговорностите и организацията на сватбения ден са много и най-разнообразни и в повечето случаи те не са запознати с всичко. Но ние винаги помагаме с каквото можем, понеже сме хората, които са най-дълго време в деня с младоженците и виждаме много неща. Хубаво е при конкретни въпроси да се обръщат директно към специалистите и хората с опит за съвети, а след като ги получат наистина да се вслушат в тях.

Имали сте поглед над много събития, лесно или трудно се организира сватба, според вас?

Lights-photography: Организирането може да бъде изключително лесно, както и ужасно трудно… Всичко зависи от младоженците. Ако са решили изцяло сами да организират цялото си тържество ще им бъде много трудно, а резултатът ще бъде една безкрайна организация изпълнена с напрежение. Лесната организация е свързана с това да се свържат със Сватбена агенция или Агент и той да ги насочва, но за да стане това трябва, както се казва да говорят на един език.

Откъде да започнат бъдещите младоженците, когато вземат своето решение да направят сватба, бихте ли ги насочили? Ако приемем, че това събитие може да го представим като приоритети, подредени в пирамида, подобна на пирамидата на потребностите на Маслоу, през вашия поглед, как бихте я подредили?

Lights-photography: Едно събитие, освен че носи духа на младоженците и хората, които присъстват има и редица други фактори, които допринасят всичко да бъде в хармония.

  1. Ресторант с подходяща атмосфера – мястото допринася за настрoението в деня и е от огромно значение (Може да се говори много по въпроса…)
  2. Специалисти (Фотографи, Видеографи,Сватбена агенция, DJ и Водещ – не случайно пишем и Водещ защото това са различни хора, които не са взаимнозаменяеми!) – Това са хората, които трябва да са в резонанс с вашето виждане, чувства, емоции, настроения и т.н.
  3. Всичко останало, което бюджета позволява и младоженците решат да присъства в сватбения им ден.

Темата е много обширна и може да се дискутира в детайли…

Имали ли сте сватби на които хората много се веселят и такива, на които хората не стават от масите? Каква, според вас е тайната на една весела, щастлива и незабравима сватба?

Lights-photography: Да, присъствали сме и на двата вида сватби. Факторите, които влияят на това дали събитието ще е супер забавно или не, са много и комплексни…, но един от основните е гостите да не са изморени (от чакане, от търсене на локации за паркиране, закъснения, и др.) За да не се случва това трябва много добро планиране на деня и съгласуване на всичко.

Важен е подбора на DJ и Водещ, и правилна програма в ресторанта. (Хубаво е водещият за вашата сватба да е човек с опит, именно в тези събития).

Цялостната атмосфера и това какво се е случвало в частта от деня преди ресторанта, са от решаващо значение.

Къде може да се объркат или загубят бъдещите младоженци, докато са вглъбени в самата сватба като организация и забравят, че тя всъщност трябва да е позитивна емоция?

Lights-photography: Често спазването на всички традиции е предпоставка за едно много натоварено тържество с множество неща, които трябва да се случат за кратко време. Това води до едно много ранно ставане и започване на приготовления ,освен на младоженците, а и на най-близките им, следва взимане на кумове, крадене на булка, граждански ритуал, църковен ритуал, снимки с гостите, фотосесия за младоженците, тържество в ресторанта и съпътстващата програма там. Всичко това се отразява на празнеството, което продължава вечерта. От скоро забелязваме нова тенденция, която започва да набира все повече сили при младоженците (американски стил), където те двамата решават да си направят първата среща пред олтара (арката на изнесения ритуал)- водена от своя баща, булката тръпне да види своя бъдещ младоженец, където нейният любим татко ще я предаде в ръцете му. Това е една много силна емоция, защото те чакат да зърнат очите си – очите, пълни с искри и блясък. Или също сме присъствали на First Look (първи поглед), където младоженците избират в близост красиво място и се срещат само те двамата. Емоцията и усещането са много силни и големи.

Сватбеният ден трябва да бъде едно романтично изживяване, а не суматоха, бързане и препирни. Да се обмисли много добре какво да присъства в деня, кое е важно за вас, за да бъде всичко спокойно, гладко, лежерно и приятно.

Младоженците трябва да разберат едно – Сватбата е ТЕХНИЯТ ден единствен и неповторим. Трябва да бъде направен така, както са мечтали. Когато избират специалистите си, да им се доверят напълно и в крайна сметка да се забавляват.

Какво бихте казали на бъдещите младоженци, които мислят, че сватбените агенти не вършат нищо или поне нищо повече, от това, което биха могли и сами да си направят?

Lights-photography: Сватбеният агент е важна част от деня и функцията му неможе да бъде заменена. Цялата комуникация между младоженци, локации, други специалисти и т.н. се поема от сватбения агент. Гладкостта на събитието пряко зависи от това дали има или няма такъв. Младоженците често си мислят, че не им е нобходим, че това могат да го свършат и сами…Ще дам един пример: По време на фотосесията част от гостите започват да пристигат на локацията, където ще бъде сватбеното тържество и започват да се настаняват в хотелската част. Младоженците най-учтиво са направили резервации, но гостите започват да им звънят и да питат кой, къде, как, на кое име, в коя стая, в колко часа и т.н. Което затруднява много нашата работа, защото ние на фотосесията искаме едни ведри, усмихнати хора, които се наслаждават на мига и един на друг. Това е кореспонденция, която може да бъде водена от Сватбения Агент на място и въобще да не се стига да излишно напрежение.

Един често задаван въпрос, вероятно към вас: Колко важен е професионалния грим за булките? Какво е значението му за визията на снимките?

Lights-photography: Гримът е важна част от цялостната визия на булката и той трябва да бъде направен от професионалист! Доверете се на хора с богат опит, именно в сватбения бранш. Това са хора, които наистина знаят как и по какъв начин да направят грима, за да издържи по време на цялото събитие, при всякакви условия и също не на последно място, на вашите емоции в сватбеният ви ден и отново да изглежда перфектно на снимките.

В практиката си наблюдавам, че около седмица преди сватбата, бъдещите булки често изпитват силно напрежение, понякога това води и до неправилна преценка, лоши решения. Какъв съвет бихте дали на бъдещите булки, как да бъдат ведри, усмихнати булки, радост за окото на фотографа?

Lights-photography: Булките се притесняват за много неща, неизбежно е понеже е техният Голям ден и искат всичко да бъде перфектно… Нашият съвет е 95% от нещата да са им готови поне 2-3 седмици преди събитието. Да се доверят изцяло на специалистите, които са избрали и имат пряко участие в тържеството им. Да не се притесняват, ако някой нюанс на цвете, дантела, покривка или панделка не е точният. Няколко дена преди датата на тържеството им да се отдадат на пълен релакс с бъдещата им половинка и да не се притесняват за нищо! Защото детайлите допринасят за атмосферата, но сватбата я правите именно ВИЕ самите с вашето настроение и емоции.

Какви напътствия или препоръки бихте дали на бъдещите младоженци?

Да се оставят на емоцията да бъде водеща и да изживеят деня си!

Всичко, което сме написали по горе важи само и единствено ако специалистите са хора, които горят в работата си и дават всичко от себе си!

Темите, които засегнахме са много обширни и всеобхватни. За всички бъдещи младоженци, които биха желали да бъдат добре подготвени и подробно информирани за подготовката и организацията на сватбения ден, на 09.12.2017 г. ще се състои отново Master Class за бъдещи булки, от 17.00ч. на адреса на Studio Art Deco Weddings, ул. Ангел Кънчев 5А.

Местата са ограничени, изисква се записване на: artdeco@artdecosvatba.com или на номер: +359 898 616 270.

Темите ще бъдат представени от Никол Новкова, професионален сватбен агент. Гост лектори ще бъдат: Михаела и Станислав от Lights – photography и Ивайло Иванов, Floris! Очакваме ви!

Повече за Lights – photography, може да видите на: http://lights-photography.com

+

Имало едно време… Сватбата на Иво и Лори

Имало едно време… е достойно начало за тази история, за млад мъж, решил да направи изненада на своята любима, като й подари незабравим ден – предложение и сватба, която да е неочаквана изненада за нея. Но какво бе необходимо, за да се случи?…

Един ден ми се обади нежен женски глас, това беше прекрасната бъдеща кума Милена. Тя ми разказа за тази романтична идея. В този момент усетих силно вълнение, не бях чувала, не бях вярвала, че някой ще направи подобен жест за любимия си човек… Имах толкова въпроси, неизвестните бяха много, за момент ми беше трудно да осмисля всичко, дали беше реално, дали времето щеше да е достатъчно?!

Първоначално имах съмнение, че тайната може да се опази, сватбата е събитие, в което се налага двама души да съгласуват и взимат доста решения. Имахме нужда от съдействие на много хора, от всички, които бяха част от събитето, за да бъде опазена тайната…

Официалната версия беше, че Лори ще има подарена фотосесия на плажа.

И така започна се, в рамките на две седмици постоянни телефонни разговори, с Милена, с партньори, специалисти и служебни лица, писане на мейли, търсене на подходящи локации. Обмислих концепцията и дизайнът, след което трескаво подготвяхме материали и материи.

В същото време в София предстоеше най-трудното, трябваше да се избере рокля на булката, под претекст, че септември ще направят подписване. Благодарение на съдействието на Лили от Сватбен Център София и това начинание успя, работеха над възможностите си, за да направят корекциите по роклята само за три дни.

По време на организацията преодолявахме трудности и непредвидени ситуации, наложи се да проведа тайни разговори с гримьора, който трябваше да подготви Лори за „фотосесията“ – Виктория Радославова. Тя трябваше да я извика по-рано, за да ни стигне времето и да я гримира като булка, а не както тя очакваше. Разказах й цялата история и тя прие присърце идеята. Трябваше ни и още една вълшебница, която да се погрижи за прическата на Лори и я намерихме – това беше Цветомира.

Искаше ни се да изпълним една мечта на Лори за сватба на плажа, това беше първата изненада – изнесен ритуал на плажа. Макар и трудно, идеята се реализира…

Денят дойде, Ивайло и Лори пристигнаха за нейната „фотосесия“, но вместо това, той я отведе до романтично място и падна на колене, за да поиска ръката й. С вълнение тя прие и малко след това, нейната бъдеща кума я отведе в неизвестна посока. Там я очакваха нейните шаферки, роклята, обувките, всичко необходимо за една булка.

В същото време, приготовленията за изнесения ритуал бяха приключили и всички бяхме в очакване! И то се оправда, с широка усмивка, гордо, пристъпваше към мен бъдещия младоженец, нашият европейски шампион по джудо Ивайло Иванов, видимо доволен, че изненадата се осъществи в пълна сила. След него пристъпиха към мен, две лица, озарени от широки усмивки, прекрасните кумове – Милена и Стилиян. Зад тях видях приказно създание, красива, сияеща, сякаш не стъпваща по земята, моята прекрасна булка – Лорета. Стигна до мен и с усмивка ми прошепна няколко пъти през булото: „Благодаря! Много благодаря!“. Тези думи ме развълнуваха, бяха толкова искрени, изпълнени със смисъл… Осъзнах, че за прекрасни хора като тях всичко си заслужава, всяко усилие! И каква сватба беше… За чудо и приказ!

Незнам колко сватбени агенти могат да се похвалят с изживяването на такава емоция…

Милена, Стилиян, Ивайло, Лори,

Благодаря ви, че ми я дадохте! Благодаря ви, че се доверихте на мен Никол и на Studio Аrt Deco Weddings!

Специални благодарности на нашите партньори:
Lighthouse Golf & SPA Resort
Floris LTD
Party Rent Service
Снимки Stanimir/ Miro

+

Какви сватби се правят във Варна? – интервю с Никол Новкова по радио Варна, водещ Сияна Спиридонова

Водещата по Радио Варна, Сияна Спиридонова, бе наш гост в Studio Art Deco Weddings, за да поговорим за работата на сватбения агент, какви сватби се предпочитат бъдещите младоженци във Варна и другите морски локации, какви са тенденциите в избора на цветове, дизайн и декорация. Темата за нетрадиционните и тематични сватби е много обхватна, но е все още е рядкост, да се направи избор за концепция на сватбата, свързан с интереси, любими места, елементи, взаимствани от други области – танци, музика, чуждестранни култури.

Вече съществуват модните тенденции и в сватбената визия, навлизат необикновени комбинации на светове, различни материи и материали, флорални мотиви, необикновени съчетания на ярки цветове и комбинации на цвят със сребристи или златисти акценти.

Да бъдеш сватбен агент е доста отговорна, многокомпонентна и изпълнена с непредвидени ситуации професия. Да бъдеш „режисьор“ на сватба е като да снимаш филм, на който няма втори дубъл! Отговорните лица, които са част от събитието и трябва да бъдат координирани от Сватбения агент, проследяването на последователността на ритуали, на всички сватбени компоненти и на целия процес за организирането на незабравим сватбен ден е трудна задача и всеки сватбен агент трябва да бъде подготвен за това.

Добрият сватбен агент трябва да е незабележим, а присъствието му да се разпознава от перфектното събитие, което той създава.

http://bnr.bg/varna/post/100853002/morska-svatba-hit-sred-varnenskite-mladojenci

+

Какво ще научите от „Master Class за бъдещи булки“ – Никол Новкова по Радио Варна, с водещ Сияна Спиридонова

За темите на „Master Class за бъдещи булки 04/2017г.“, може да чуете интервю на сертифицирания сватбен агент Никол Новкова, от Studio Art Deco с водещата Сияна Спиридонова.

http://bnr.bg/varna/post/100822800/master-class-za-badeshti-bulki-organizirat-vav-varna

+

Master Class пролет 2017 година

В процес на разговори с партньори на Studio Art Deco, възникна идеята за съдаване на клас за обучение на бъдещи булки. Всички са на мнение, че има необходимост, бъдещите младоженци да получат изчерпателна информация, относно компонентите и етапите, всички ангажименти и отговорности, които съпътстват подготовката на едно толкова специално събитие. Така се роди идеята за предстоящия „Master Class за бъдещи булки 04/2017“. Всички сте поканени! 

+

Сватбен агент Никол Новкова на гости в БНТ 2

В началото на есенния сезон по стар обичай в миналото е започвал периодът на българските сватби. Въпреки, че тази тенденция вече е изместена към летния сезон, от БНТ искат да възродят традицията, с поставянето на тема за сватбите в Сутрешния блок на БНТ 2, „Добро утро с БНТ 2“. Сертифицираният Сватбен агент Никол Новкова от Studio Art Deco и Станислав Сивев от Lights-photography са гости в студиото на БНТ Варна.

Дали ще е лятна или есенна сватбата, бъдещите младоженци избират тема на сватбата си, така, че тя да отговаря на тяхното себеусещане, вкус и визия, съобразена с възможностите, които предлага избраната локация. Ето какво си казахме с водещата Силвия Благоева за сватбите във Варна: